×

Ons eerste seizoen is gestart!

Ons eerste seizoen is gestart!

We startten ons seizoen dit jaar op het vaste land. Het is eens iets anders. De eerste klanten vaarden dan ook mee van het Spaanse vaste land naar Ibiza. We hadden de eerste nacht in de haven van Denia, en sliepen daarna nog een nachtje op anker in Javea. Op maandag staken we over naar Ibiza, waar we de rest van de week van baai naar baai vaarden en de mooiste plaatsjes uitzochten. Onze klanten ontdekten fijne restaurantjes, ze ontmoetten er zelfs Dimitri Vegas!

Javea – Uitzicht op Ella vanaf rooftopbar.
Denia en Javea

Dénia is een Spaanse gemeente, vissersplaats en badplaats aan de Costa Blanca, en ligt ten noorden van Benidorm. Enkele bezienswaardigheden zijn o.a.

  • Het kasteel, een 12e-eeuwse Moorse burcht. Vanaf de top van dit kasteel een prachtige panorama over de stad en de Middellandse Zee. Bij dit kasteel een archeologisch museum met voorwerpen uit de vroegste geschiedenis van Dénia.
  • De 16e-eeuwse scheepswerf ‘Les Drassanes’ bij de haven (gerenoveerd in de 18e eeuw).
  • De 16e-eeuwse ‘Torre Del Gerro’, een wachttoren 5 km ten zuiden van de stad, die onderdeel vormde van de verdediging tegen de Barbarijse zeerovers.
  • Ayuntamiento de Dénia, het stadhuis in een neoclassicistische bouwstijl.
  • Het Montgó massief.

Jávea (Valenciaans: Xàbia) is dan weer een kleine gemeente in de Spaanse provincie Alicante in de regio Valencia. Het ligt neit zo ver van Denia, maar is door zijn ligging de ideale vertrekplaats voor een oversteek naar Ibiza. Het is de kortste afstand tussen het vaste land en Ibiza.

Javea – Ankeren in de baai.

Author

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu