×

Avontuurlijk ontdekken in zomer 2021

Avontuurlijk ontdekken in zomer 2021

Het stond al een tijdje op de planning om het vaargebied van catamaran Ella te verleggen, het is ten slotte een boot, en op het einde van seizoen 2019 hadden we het vastgelegd. We zouden nog één zomer doorbrengen op de Balearen en na de zomer doorvaren naar Italië en zo richting Griekenland. Zo konden we vanaf zomer 2021 een nieuwe locatie aanbieden. En toen kwam het gekende beestje roet in het eten gooien. We hebben de eerste helft van ons plan in zekere zin kunnen uitvoeren, seizoen 2020 is doorgegaan op Mallorca, zij het in een kleinere versie, maar toch hebben een paar gezinnen in hun eigen bubbel van een super vakantie op de Balearen kunnen genieten.

Na de zomer zijn we doorgevaren naar Licata, Sicilië, maar daar is dan al gauw het seizoen gestopt door de nakende nieuwe lockdowns. En dus hebben we de voorbereidingen voor seizoen 2021 niet kunnen voltooien. En bij de verandering van vaargebied komt heel wat voorbereiding kijken. Wat zijn de mogelijkheden ter plaatste, wat zijn de bezienswaardigheden, waar zijn de leuke winkeltjes, mooie natuur, interessante cultuur, het opzoeken (en uittesten uiteraard 🙂 ) van de leukste restaurantjes… we konden het niet meer vastleggen.

Sailaboard ontdekkingsvoorstel

Maar Sailaboard zou niet zijn wat het is als avontuur geen deel uitmaakte van onze strijdkreet. En daarom willen we het volgende plan voorstellen.

Eolian islands, een van de mogelijkheden deze zomer
Eolian islands, een van de mogelijkheden deze zomer

In de eerste helft van mei wordt de definitieve locatie vastgelegd. Dat geeft jullie nog de tijd om een vlucht te vinden en te voorzien. Als de overheid het toelaat, gaat jullie vakantie dan door op de voorgestelde locatie, geheel in Sailaboard stijl, maar op iets avontuurlijkere wijze. Dat wil zeggen dat we misschien eens moeilijker een winkel gaan vinden om de juiste voorraden in te slaan, waardoor een lunch wat eenvoudiger dan gebruikelijk is, of we niet de leukste winkelstraatjes en strandjes vinden. Een dagje vol op zee om een ander misschien interessanter stadje te vinden. Een barbecue aan boord omdat we geen leuk restaurantje open vinden, …. Kortom, het wordt zeilen in de pure zin van het woord: samen een nieuwe omgeving vanop het water ontdekken.

 

 

Welke regio kan het worden?

Afhankelijk van wat de restricties ter plaatse al dan niet zullen zijn deze zomer, is onze huidige locatie, Licata in Sicilië, een perfecte uitvalsbasis. Zo kunnen we binnen Italië blijven en het vaste land of de Eolische eilanden met het prachtige Stromboli bezoeken. Een andere mogelijkheid is het unieke Malta, op een dagafstand varen van Licata. Hebben we de kans om Griekenland te bezoeken deze zomer, dan staan de Ionische eilanden zeker op de planning.

Mogelijke routes
Mogelijke routes

En aan boord?

Aan boord gaat alles door in de gebruikelijke stijl, zoals je kan lezen op de pagina praktisch. Ook deze zomer organiseren wij van onze kant uit geen samengestelde groepen. Dus een kamer voor één koppel is niet boekbaar, enkel de volledige boot. Drie kamers, met een totaal voor 7 personen zijn beschikbaar. Afhankelijk van de op dat moment geldende regels kunnen jullie eventueel samen met vrienden komen, of toch gewoon als bubbelend gezin.

Wat met de vluchten?

We gaan zo goed als mogelijk rekening houden met de beste bereikbaarheid voor de startlocatie. Dus geen locaties waarbij je meerdere vluchten met overstap nodig hebt. Ook met het aanbod op dat moment zal rekening gehouden worden. We gaan bijv. geen reis naar Malta vastleggen, moest je vanuit België op dat moment niet of enkel op een weekdag naar Malta kunnen vliegen.

Interesse in ons voorstel? Contacteer ons hier!

We hopen jullie op deze manier een onvergetelijke en onbezorgde reis aan te bieden.
Tot gauw, Paul en Lin

Author

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu